Kookworkshops

Wil jij ook leren koken in de sferen van Hapas?
Hapas kookt net als in de mediterrane landen om ons heen met verse en pure producten, gecombineerd met een lekker glas wijn en bijpassende achtergrondmuziek. We gebruiken vaak authentieke recepten maar geven daar onze eigen twist aan. Hapas houdt van gerechten met een mediterrane oorsprong, maar dan net even anders door bv. bijzondere smaakcombinaties.
 
Onze kookworkshops zijn daarom lekker, gezond, leerzaam en vooral gezellig!
 
Je kunt je als groepje vrienden of vriendinnen opgeven (minimaal 10 personen), maar ook teams tot 35 personen kunnen bij ons terecht. We werken samen met verschillende sfeervolle locaties, zodat er altijd een passende ruimte te vinden is.
 
Af en toe hebben we ook open inschrijvingen: houd hiervoor onze facebook-pagina in de gaten.
 
De kookworkshops kunnen verschillende thema's hebben. Dus heb je een eigen idee of wens, laat het ons gerust weten. Er is veel mogelijk!
 
Kookworkshop Hapas
Deze kookworkshop combineert verschillende gerechtjes (hapas) uit verschillende mediterrane landen. Zo leer je gerechtjes te maken uit Spanje, Frankrijk, Italie, Griekenland, maar ook Marokko! Deze workshop is één grote smaaksensatie, doordat veel verschillende smaken worden gecombineerd. Kortom een gevarieerde workshop waarbij je een beetje het gevoel krijgt op reis te zijn!
Duur: +/- 4 uur
Prijs: € 49,50 (incl. 2 drankjes, volledige maaltijd, kopje koffie/thee en recepten)
 
Kookworkshop Spaanse tapas
Hapas doet je uiteraard denken aan de Spaanse tapas. Het bereiden van Spaanse tapas is dan ook een specialiteit van Hapas.
Uiteraard maak je in deze workshop een aantal klassieke tapas, zoals albondiga's en pinchos, maar ook een aantal Spaanse gerechtjes waar je niet direct aan denkt bij tapas. Tijdens deze workshop kan de bekende Spaanse Sangria-wijn worden geschonken en zullen we de ruimte opluisteren met gezellige Spaanse muziek.
Duur: +/- 4 uur
Prijs: € 49,50 (incl. 2 drankjes, volledige maaltijd, kopje koffie/thee en recepten)
 
Kookworkshop Griekse mezze
Ook in Griekenland (maar ook o.a. Turkije) kennen ze het idee van tapas eten. Ze noemen het echter mezze. Tijdens deze workshop gaan we deze Griekse (maar soms ook Turkse) mezze maken en uiteraard opeten. Een en ander wordt voor de liefhebbers gecombineerd met de Griekse harswijn Retsina en lekkere Griekse muziek om helemaal in vakantiesfeer te komen!
Duur: +/- 4 uur
Prijs: € 49,50 (incl. 2 drankjes, volledige maaltijd, kopje koffie/thee en recepten)
 
Kookworkshop Italiaanse antipasti
Wanneer je aan Italie denkt, denkt je vaak eerst aan pasta en pizza. Maar ook Italie kent zijn tapas, de antipasti! In deze workshop gaan we aan de gang met verschillende van deze pure Italiaanse gerechtjes, maar leer je ook zelf pasta te maken en deze als Antipasti te serveren. Uiteraard onder het genot van een heerlijke Italiaanse wijn en dito muziek!
Duur: +/- 4 uur
Prijs: € 49,50 (incl. 2 drankjes, volledige maaltijd, kopje koffie/thee en recepten)
 
Kinderkookworkshops
Wij verzorgen verschillende kookworkshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar voor bv. kinderfeestjes. Hiervoor kunnen verschillende thema's worden gekozen, zoals bv. pasta en pizza, op de boerderij, waarbij het koken wordt gecombineerd met een rondleiding op de boerderij
Duur: +/- 3 uur
Prijs: vanaf € 20,- per kind
 
Kokerij op de boerderij
Wij werken graag samen met de Welkomboerderij de Onstaheerd. In samenwerking met boer Wridzer organiseren wij dan ook graag allerlei activiteiten op de boerderij onder de naam: “Kokerij op de boerderij”.
Ook is de boerderij zeer geschikt voor vergaderingen, feesten en andere bijeenkomsten.
Uiteraard kan dit gecombineerd worden met een unieke rondleiding op de boerderij.
 
Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

"Een aanrader!"

Wat een goede keuze om de catering te laten verzorgen door Hapas op mijn 40ste verjaardag. Ik wilde graag Franse herfstgerechten en dat is meer dan gelukt met heerlijke gerechten als coq au vin, boeuf bourgignon, kipkersentaart, stoofpeertjes, uiensoep en een herfstsalade. Alles werd opgediend op sfeervolle schalen en er werd ook nog bijpassende wijn bij geserveerd. Een aanrader!

Ebel Koorenhof, Groningen